Het Gemaalhuis

Timpaan ontwikkelt op loopafstand van het stadshart in Hoofddorp een nieuwe woonwijk: Het Gemaalhuis. Op deze nieuwe woningbouwlocatie komt een gevarieerde mix van 84 woningen: 30 eengezins koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en de bouw is sinds eind 2018 in volle gang.

Stedenbouw en architectuur

Met een originele architectuur – gebaseerd op de historische gemalen- en modern hoogwaardig wooncomfort. Het nieuwe Gemaalhuis markeert als het ware de entree van Hoofddorp.

Het Gemaalhuis omvat een gevarieerde mix van 84 woningen. In het plan komt een doorsteek voor voetgangers vanuit de wijk Kalorama naar de doorgaande Kruisweg.
Deze doorsteek krijgt vorm in een ingetogen woonhof, inclusief een speelvoorziening voor de kleintjes. Tussen de appartementen en woningen komt aan de achterzijde een open ruimte, hier komt een parkeerhof die toegang biedt naar de achtertuinen met de bergingen voor de eengezinswoningen.
In en rondom het plan is volop ruimte gecreëerd voor parkeerplaatsen, zowel in de buitenruimtes als aan de straatzijdes voor de woningen. Daarbij krijgen het woon- en parkeerhof een mooi uitgebalanceerd groenplan. Dit omvat kleine bomen, lage beplanting en zelfs een grote pergola op de parkeerhof, uitgevoerd met een bonte verzameling klimplanten.

Duurzaamheid

Uw nieuwe woning is voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. De grote voordelen: meer comfort tegen lagere kosten. Dit klimaatsysteem wordt geleverd en geëxploiteerd door Klimaatgarant. Zij zijn uw toekomstig leverancier van verwarming en koeling wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

In dit project voldoen de meeste woningen al aan de gestelde eisen voor 2020, een EPC van 0,0. Alle woningen zijn aardgasvrij.
In het project zijn de woningen van het type A en B, Nul op de Meter (NOM). De woningen van type D en appartementen zijn EPC 0. De woningen van het type C hebben een EPC van 0,06.

De woningtypen

Er zijn 30 woningen en 14 appartementen in verkoop gegaan, verdeeld over de volgende typen:
– 3 eengezinswoningen met een oppervlakte van circa 110 m2 GBO
– 20 eengezinswoningen met een oppervlakte van circa 122 m2 GBO
– 2 hoekwoningen met een uitbouw aan de zijgevel van circa 135 m2 GBO
– 5 dekwoningen (woning met 4 lagen) vanaf circa 150 m2 GBO
– 12 appartementen van circa 110 m2 GBO
– 2 penthouse appartement van circa 150 m2 GBO

De verkopend makelaar van Het Gemaalhuis is Keijser & Drieman Makelaars Hoofddorp (+31 23 569 9020, hoofddorp@kdmakelaars.nl)

Like de pagina op Facebook: https://www.facebook.com/HetGemaalhuisHoofddorp/