Duurzaamheid

Duurzame, aardgasvrije woningen

Uw nieuwe woning is voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. De grote voordelen: meer comfort tegen lagere kosten. Dit klimaatsysteem wordt geleverd en geëxploiteerd door Klimaatgarant. Zij zijn uw toekomstig leverancier van verwarming en koeling, wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

In 2015 is de zogenoemde EPC (energieprestatiecoëfficiënt) verlaagd naar 0,4. In 2020 moet dat 0,0 zijn. Vanaf dat moment moeten nieuwe woningen energie-neutraal zijn. In dit project voldoen de meeste woningen nu al aan deze eisen. Daarnaast zijn alle woningen aardgasvrij en voorzien van vloerverwarming.

In het project Het Gemaalhuis wordt voldaan aan de duurzaamheidseisen van 2020! In het project zijn de woningen van het type A en B, Nul op de Meter (NOM). De woningen van type D en appartementen zijn EPC 0. De woningen van het type C hebben een EPC van 0,06.

Het systeem van Klimaatgarant verlaagt het energieverlies van de woning

– we verbeteren de woningschil, bijvoorbeeld door middels van isolatie en drielaags glas

– we winnen het warmteverlies bij douchen en ventilatie terug

– we gebruiken de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++ warmtepomp

– we plaatsen zonnecellen voor het voeden van de technische installaties,

Zo wordt Het Gemaalhuis niet alleen een mooi plan met aandacht voor groen, maar ook een project dat klaar is voor de toekomst.